Promo banner TVSC

Sant Cugat commemorarà el Dia de les Dones reivindicant que la igualtat “és cosa de totes i tots”


06/03/2020 – REDACCIÓ /

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones i, amb aquest motiu Sant Cugat ha programat una trentena d’activitats, des del 4 al 25 de març, que volen apel·lar als santcugatencs a reclamar la igualtat efectiva entre homes i dones.

diainternacional-dones-santcugat
Cartell de l’acte “Dona i diversitat funcional”

Sota el lema “Feminisme: moviment social i polític per la igualtat econòmica, jurídica i política de la dona envers l’home. És cosa de totes i tots” s’han programat tallers, taules rodones, xerrades, pel·lícules de cinema, exposicions i una gran varietat d’activitats. Com la sessió d’aquest divendres organitzada per l’Ajuntament de Sant Cugat al Cafè del Teatre-Auditori a les 10:00 amb el títol “Dona i diversitat funcional”, que reflecteix la lluita de Sant Cugat pel reconeixement de les dones amb una diversitat funcional. Així ens ho ha dit el responsable departament diversitat funcional de l’Ajuntament de Sant Cugat, Pepe Garcia.

Una lluita que per Garcia és important i és necessària per millorar les condicions de vida d’aquest col·lectiu.

Per altra banda, aquest dissabte arriba una altra activitat interessant. Una exposició al Museu del Còmic comissionada per  Marika Vila Migueloa titulada “’Amb veu pròpia: les dones cos a cos”, que es podrà veure des del 7 de març i fins al 7 de juny d’aquest any.

Publicitat

Anunci Banc de Sang


Es tracta d’una exposició que repassa l’evolució del tractament de la dona en els còmics durant la segona meitat del segle XX.

Segons Vila Migueloa, a partir dels 70 el món del còmic fa un trencament i comença a comprometre’s amb la lluita feminista.

Un altre dels plats forts de les activitats reivindicatives serà una jornada lúdica i de sensibilització pels drets de les dones que tindrà lloc el dissabte 14 de març al matí a la plaça d’Octavià. Comptarà amb activitats de dansa, esport, conta contes, la lectura d’un manifest i el concert de les raperes Decibelles i Lil Russia&Jahzzmvn. També hi haurà carpes informatives per acostar als ciutadans de Sant Cugat la feina de les entitats a favor de la lluita pels drets de les dones.

Quatre dies abans, el dia 10 de març al vespre als Cinemes Sant Cugat, tindrà lloc una sessió de curtmetratges sobre els “Espais laborals” de les dones i un debat posterior amb Cristina Sánchez Miravet, en el marc de la Mostra de Films de Dones.

A banda d’aquestes activitats, el Comitè de Vaga Feminista de Sant Cugat ha convocat una vaga feminista a la ciutat aquest diumenge 8 de març.

Deixa un comentari