Dental Valles Banner

Sant Cugat celebra el seguici de la Festa Major amb normalitat, tot i les temperatures extremes28/06/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dijous al vespre la Festa Major 2019 va començar a rodar amb el tradicional seguici de la Festa Major. Enguany va estar marcat per les altes temperatures (34 graus a les set de la tarda) i pel canvi d’ubicació del començament, la Plaça d’en Coll i no l’Avinguda Cerdanyola, per estar en obres. Tot i les inclemències meteorològiques, el seguici es va celebrar amb normalitat i centenars de santcugatencs van sortir al carrer a celebrar l’inici de la Festa Major.

seguici-FMSantCugat
Membres de l’entitat sardanista, d’estrena en el seguici. Foto de l’ajuntament.

Després que els Diables fessin petar la traca inicial i els trabucaires disparessin els primers trets de festa, el seguici de la festa més gran de Sant Cugat va començar a caminar amb una exhició de la cultura popular de la ciutat, sota la batuta de la La Coordinadora d’Entremesos de Cultura Popular i Tradicional de Sant Cugat.

Una desena d’entitats de cultura tradicional van omplir de música i dansa els carrers del centre de Sant Cugat en el següent recorregut:  plaça d’en Coll, carrer d’Orient, el passeig de Francesc Macià, el carrer de la Torre, la plaça d’Octavià, el carrer de Santiago Rusiñol, la plaça dels Quatre Cantons, el carrer de Francesc Moragas, la Rambla del Celler i la plaça de la Vila.

Publicitat

Roel Pizza


Algunes entitats es van estrenar en el seguici. Elvira Anglès, de l’entitat Sardanista de Sant Cugat, així ho va confirmar als micros de TV Sant Cugat que va declarar que “estem molt contents perquè estrenem Galop (un tipus de dansa típic de les colles sardanistes), estrenem colla i perquè representa una cosa important per nosaltres estar en el seguici d’inici de la Festa Major”.

A banda de les entitats de cultura popular, no hi van faltar els polítics i, en aquest apartat, els protagonistes van ser el nou equip de govern, recentment anunciat. La nova alcaldessa Mireia Ingla va declarar a TV Sant Cugat que una de les principals preocupacions de l’inici del nou govern ha sigut l’onada de calor que estem patint a la nostra ciutat i que per això han pres la mesura “d’obrir les piscines municipals perquè tothom hi pugui accedir de forma gratuïta perquè ens assembla que és la millor manera de combatre la calor”.

El seguici de la Festa Major va arribar al seu punt final a la Plaça de la Vila per donar pas als pregoners d’enguany, el Club Muntanyenc de Sant Cugat.

Recorda que pots seguir els principals actes de la Festa Major al canal de la TDT i en aquest enllaç.

Deixa un comentari