Sant Cugat ajorna la restricció de vehicles contaminants més enllà de l’1 de gener de 202027/09/2019 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha decidit ajornar uns mesos la restricció de vehicles contaminants i no començarà a aplicar la mesura l’1 de gener de 2020 com estava previst sinó més endavant. El consistori vol preparar una ordenança específica.

La redacció d’una ordenança és un pas necessari per activar aquestes restriccions ja que, fins ara, a Sant Cugat no s’havia aprovat cap normativa per donar cobertura legal a la mesura.

La voluntat del nou govern municipal és impulsar una ordenança específica on s’incloguin de forma explícita tots els detalls de la nova zona de baixes emissions de Sant Cugat. Vol concretar quins seran els vehicles que podran entrar i quins no, la franja horària i les multes que aplicarà el consistori als infractors d’aquesta normativa, entre d’altres qüestions.

Publicitat

Taula Tercer Sector


La setmana vinent es convocarà la Taula de la Mobilitat amb els agents implicats per analitzar les actuacions a desenvolupar i estudiar les ordenances que s’estan plantejant en altres municipis de l’àrea metropolitana.

En paral·lel a les restriccions de trànsit, l’Ajuntament ha recordat que hi ha un bus llançadora gratuït que comunica el centre de Sant Cugat amb dos aparcaments també gratuïts situats a l’avinguda de Roquetes i a l’estació de Renfe.

A més a més, la voluntat del consistori és continuar reforçant la xarxa de transport públic i la construcció de més carrils per a bicicletes.

Nova zona de baixes emissions de Sant Cugat

Aquesta zona de baixes emissions tindrà uns 4km2 i cobrirà un perímetre format per les principals artèries que funcionen com a rondes de circumval·lació: Ronda Nord, Av. Roquetes, la Carretera de Vallvidrera, el Passeig de Valldoreix, la zona del Sant Crist de Llaceres i l’Avinguda de les Corts Catalanes.

zonabaixes-emissions
Mapa de Zona de baixes emissions específica de Sant Cugat facilitat per l’Ajuntament.

Abans del canvi de govern a la ciutat, la previsió era que en aquesta zona de baixes emissions només hi poguessin entrar cotxes que tinguessin l’etiqueta ambiental de la DGT i aquells  vehicles amb la targeta de resident de Sant Cugat. Una etiqueta impulsada per l’anterior govern de la ciutat i que ara el nou executiu local vol repensar i per això ha decidit posposar la limitació uns mesos.

A Sant Cugat hi ha 53.759 vehicles censats al municipi i aproximadament el 30% no té l’etiqueta ambiental.

Deixa un comentari