Sant Cugat acollirà la volta ciclista femenina, la “ReVolta”, el pròxim 12 de juliol07/03/2020 – REDACCIÓ /

La “ReVolta”, la prova ciclista femenina de la Volta a Catalunya, torna aquest 2020 i ho farà a Sant Cugat. El pròxim 12 de juliol la ciutat serà l’escenari de la sortida i l’arribada d’aquesta prova que reunirà equips femenins estatals i internacionals.

Així ho han fet oficial avui, dia previ al Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Sant Cugat i l’organització de la cursa.

Finalment, l’interès mostrat per l’Ajuntament de Sant Cugat per acollir la prova s’ha traduït en aquesta decisió.

El compromís de la Volta i de l’Ajuntament de Sant Cugat pel ciclisme femení ha impulsat aquest retorn de la “ReVolta”, després del parèntesi d’aquest 2019 motivat per la congestió del calendari esportiu. L’edició del 2018 es va celebrar a Barcelona, al circuit de Montjuïc, al final de la Volta Catalunya masculina.

Publicitat

Taula Tercer Sector


La regidora de Ciutadania, Salut i Esports, Gemma Aristoy, ha declarat que l’aposta de l’Ajuntament de Sant Cugat per La Revolta respon a la seva voluntat de treballar per la igualtat.

“En cada activitat que planifiquem i acollim declarem la voluntat de treballar per la igualtat, en aquest cas, de posar en valor l’esport femení i, és per això, que l’Ajuntament de Sant Cugat hem volgut donar espai a aquesta prova ciclista femenina, la ReVolta.”

“Darrerament molts s’han afegit a fer el gest de la campanya comunicativa “T’ho estàs perdent” i a Sant Cugat ja no ens ho volem perdre. Volem donar espai a la prova ciclista femenina”.

La cita permetrà arrodonir un 2020 molt especial per a la Volta Ciclista a Catalunya, amb la celebració de l’edició número 100 (entre el 23 i el 29 de març) i la segona edició de la ReVolta.

Com serà La “Revolta”?

La competició serà una prova en línia de més de 100 quilòmetres. Un recorregut exigent que posarà a prova a totes les participants de la cursa. Tindrà a Sant Cugat com a punt neuràlgic, com a zona de sortida i la gran arribada.

El president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, ha explicat que aquesta edició de la ReVolta respon a la convicció d’impulsar el ciclisme femení a Catalunya.

“L’esport femení està en clara progressió i des de la Volta tenim la convicció d’impulsar el ciclisme femení a casa nostra amb una prova de gran nivell: la ReVolta. En aquest aspecte, la Volta se situa al costat del Tour de França, el Giro d’Itàlia o la Vuelta a Espanya, que també organitzen curses femenines pròpies.”

volta-ciclista-femenina
Fotografia de l’organització de la darrera edició de la Revolta a Barcelona

La primera edició de la ReVolta

La ReVolta va estrenar-se el 2018, coincidint amb la darrera etapa de la 98a edició Volta. Un total de 118 corredores van competir pel tradicional circuit de Montjuïc, amb una destacada presència de públic. La victòria va ser per a la nord-americana Lauren Stephens, mentre que Lorena Llamas i Sofia Rodríguez van completar aquell primer podi de la ReVolta.

Sant Cugat agafa ara el relleu per tal de portar la cursa a un nivell superior, que viurà la seva segona edició el pròxim 12 de juliol.

Deixa un comentari