Dental Valles Banner

Raül Romeva reclama al TC que li suspengui la pena de presó per la pandèmia del coronavirus31/03/2020 – REDACCIÓ /

L’exconseller santcugatenc Raül Romeva i el president d’ERC, Oriol Junqueras, han presentat un recurs davant el Tribunal Constitucional (TC) per reclamar que es resolgui de forma “urgent” la suspensió de la pena de presó per l’1-O per la pandèmia de coronavirus.

Amb la crisi sanitària del coronavirus, al·leguen que mantenint-los a la presó, on són un col·lectiu vulnerable, existeix una “greu afectació” en el “dret a la vida, a la integritat física i moral, al dret a la dignitat i al dret a la vida familiar”. A més, asseguren que amb la situació actual de crisi sanitària i el confinament decretat per l’estat d’alarma, s’elimina qualsevol risc de fuga: “La situació actual, a més, elimina qualsevol risc perquè l’obligació de confinament i la prohibició de circulació no justificada fa impossible la sostracció a la justícia”, apunta el text.

Finalment, el text emplaça el TC a protegir tots els drets de Junqueras i Romeva per no patir cap dany “irreparable”. 

El santcugatenc Raül Romeva sortint de la presó de Lledoners. Foto: ACN

El Suprem avisa que deixar passar el confinament a casa als líders independentistes pot ser prevaricació

Publicitat

061 >


Tanmateix, el Tribunal Suprem ha avisat les presons catalanes que deixar que els líders independentistes passin el confinament a casa pot ser un delicte de prevaricació. En un breu comunicat, fonts de l’alt tribunal han afirmat que, en cas que les juntes de tractament dels centres penitenciaris ho acordin, demanaran explicacions a la direcció i a les juntes perquè “a la major brevetat expliquin el fonament jurídic que justifica aquesta decisió” i s’identifiqui “de forma nominal” els funcionaris que han votat a favor d’aquest acord. “Això s’emmarcaria en l’exigència de responsabilitats penals per la possible comissió d’un delicte de prevaricació”, avisen.

La Generalitat ha explicat que les presons estan analitzant si els interns classificats en 100.2 -com és el cas del santcugatenc Raül Romeva- poden passar el confinament a casa seva.

Deixa un comentari