Dental Valles Banner

Qüestionen les sancions per infringir el confinament22/04/2020 – REDACCIÓ /ACN/

Des de l’inici de l’estat d’alarma, la Policia Local de Sant Cugat ha posat més de 400 multes per infringir el confinament. Aquesta intervenció genera dubtes entre alguns juristes que avisen que gran part de les sancions podrien ser il·legals.

El professor de Dret Administratiu, Andrés Boix Palop considera que la declaració de l’estat d’alarma s’ha fet “malament” i, a més, el decret “no tipifica bé les coses autoritzades i les coses prohibides. El que tenim és a les forces de seguretat decidint elles què està prohibit o no a partir de circulars internes“, i afegeix que gran part de les sancions són “il·legals” i es poden guanyar.

Durant l’estat d’alarma no s’ha creat cap sanció específica, sinó que els agents tenen les mateixes eines que aplicaven fins ara, i apliquen els principis de “proporcionalitat” i “aplicació gradual”. Les eines són la llei de seguretat ciutadana, també coneguda com a ‘llei mordassa’, i el codi penal. La primera té un règim sancionador que pot anar dels 100 euros en infraccions lleus als 600.000 en els més greus. Pel que fa al codi penal, preveu penes de presó d’1 a 4 anys de presó en cas d’atemptat contra l’autoritat, resistència i desobediència.  


Publicitat

Doggy's


Deixa un comentari