Dental Valles Banner

Promusa entrega les claus de 58 habitatges de protecció oficial a Can Mates amb polèmica


06/03/2020 – REDACCIÓ/

El passat dissabte es van lliurar les claus de 58 habitatges de protecció oficial al barri de Can Mates de Sant Cugat. Una promoció construïda per una empresa privada que ofereix pisos de lloguer amb preus públics durant 10 anys. Després, els immobles passarien al mercat lliure si la propietat i Promusa no es posen d’acord.  Precisament, aquesta condició és la que ha instigat les crítiques del Sindicat de Llogateres a les xarxes socials.

habitatges-proteccio-oficial
Fotografia de l’Ajuntament de l’acte de lliurament de les claus dels nous habitatges de Can Mates

Critica que ofereix pisos de lloguer amb preus públics només durant 10 anys i a més, afirma que aquests pisos són de propietat privada i no pública i que l’Ajuntament de Sant Cugat operarà com si fos una API i gestionarà els cobraments dels inquilins i se’n farà càrrec de qualsevol impagament.

Aquestes queixes les va publicar el sindicat a la xarxa social Twitter després de veure un vídeo de la regidora de Junts Per Sant Cugat, Carmela Fortuny, referint-se a aquesta promoció d’habitatge públic.

Publicitat

Anunci Taula Tercer Sector


Aquesta nova promoció de pisos està situada al barri de Can Mates entre els carrers de Vallseca i Benet de Moxó i s’hauria d’haver lliurat el mes de setembre de l’any passat, segons les previsions de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Aquests pisos han estat construïts per l’empresa privada Vielsa i seran gestionats per l’empresa pública municipal Promusa.

Tindran la qualificació de protecció oficial durant els 10 primers anys. Transcorregut aquest període es contempla que, si les dues parts hi estan d’acord, Promusa continuï gestionant aquesta promoció durant 10 anys més.

Segons ha informat l’Ajuntament de Sant Cugat, en aquests moments la ciutat disposa d’un parc de gairebé 600 habitatges de lloguer protegit que gestiona el consistori a través de Promusa.

Deixa un comentari