Dental Valles Banner

Podran els nens i nenes sortir al carrer la setmana vinent?17/04/2020 – REDACCIÓ /

El Govern decidirà a “finals de la setmana que ve” si els menors poden sortir al carrer “de manera limitada en el temps i en franges horàries” en cas que no hi hagi cap “rebrot”. Així ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés i ha assenyalat que el pic de la pandèmia a Catalunya es va donar l’11 d’abril i que s’han d’esperar entre 10 i 14 dies per veure si hi ha algun tipus de rebrot. Per aquest motiu, el Govern situa a finals de la setmana que ve la decisió de permetre que els infants puguin sortir de casa seva de manera puntual. El conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha assegurat que “ho plantejarem amb informes tècnics darrere i amb l’evolució del sistema sanitari. No farem cap disbarat. Plantejarem les coses de manera seriosa i amb les recomanacions dels experts”. Així i tot, no ha aclarit si el Govern tirarà igualment endavant la mesura si el govern espanyol no ho autoritza.

Els nens menors de 3 anys no hauran de portar mascareta per sortir de casa però que els que en tenen fins a 12 anys sí que n’hauran de portar. A més, s’hauran d’extremar les mesures higièniques, és a dir, rentar-se les mans abans i després de sortir al carrer.

nens-casa-
Imatge d’una nena a casa seva mirant per la finestra. Foto ACN

El conseller Buch ha afegit que demà dissabte el consell tècnic del PROCICAT avaluarà el pla que s’ha treballat conjuntament des del seu departament amb el de Salut i el de Treball, Afers Socials i Famílies. I no ha volgut avançar gaires detalls a l’espera que demà tal com està previst es doni llum verda al pla per a infants. Tot i això, el Govern dona per fet que un adult podrà sortir al carrer alhora amb més d’un fill i que s’hauran de complir tres condicions: portar elements de protecció com la mascareta, extremar la higiene permanent i mantenir la distància de seguretat.

Publicitat

Taula Tercer Sector


Deixa un comentari