Nou transport públic a demanda a Les Planes07/03/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dilluns s’ha posat en funcionament el transport públic a demanda als barris de Can Cortés i Can Borrull de les Planes.

transport-demanda-lesplanes
Panoràmica de Les Planes. Viquipèdia

El servei vol donar resposta a la demanda de transport públic del veïnat de Can Cortés i, al mateix temps, connectar aquest barri i el de Can Borrull amb la part de dalt de les Planes i amb l’estació de FGC de manera més ràpida i directa.

La posada en funcionament del transport a demanda també permetrà millorar el servei del bus de barri (L5), que incrementarà la freqüència de pas de dilluns a divendres, passant cada 30 minuts, en lloc de cada 60 minuts. Paral·lelament, el dilluns també es va reforçar la L3 amb més freqüència de pas.

El transport a demanda de Can Cortés i Can Borrull funciona de dilluns a divendres, de 7 a 21 h i tindrà 10 parades per recollir o deixar els usuaris que hagin sol·licitat el servei.

Publicitat

Les quatre parades a Can Borrull són les següents:

  • Plaça del Centre
  • Carretera de Vallvidrera, 325
  • Carretera de Vallvidrera / Can Balasch
  • Carretera de Vallvidrera / Restaurant Can Pichurri

Les sis noves parades a Can Cortés són aquestes:

  • Av. Can Cortés (Parc del Rabassalet)
  • Av. Can Cortés (Masia Can Cortés)
  • Av. Can Cortés / Av. Mestre Alfons
  • Av. Can Cortés / C. Magarola (antiga av. Antoni Griera)
  • Av. Can Cortés, 78
  • Av. Can Cases (Masia Can Cases)

Per sol·licitar el transport, només cal demanar-lo amb uns 10-20 minuts d’antelació a través de l’APP SHOTL (que es pot descarregar a través de Play Store als dispositius Android) o trucant al telèfon al telèfon 672 040 375.

El preu és el mateix que a la resta d’autobusos municipals i serveixen tant els bitllets i targetes multiviatges del sistema tarifari integrat com els títols de transport propis de l’Ajuntament de Sant Cugat. També són vàlids els abonaments a preus reduïts per a infants, estudiants, persones jubilades o persones amb discapacitat o situació d’atur.

Els caps de setmana es manté el servei actual de la L5, que els dissabtes segueix fent el mateix trajecte (fins a Can Borrull) i els mateixos horaris que fins ara.

El transport públic a demanda ja funciona des de fa més d’un any al barri de Can Barata.

Reforç de la línia L3

Aquest dilluns també ha entrat en funcionament un altre vehicle que reforçarà la L3, que fa el recorregut Les Planes – La Floresta – FGC Sant Cugat.

Amb aquest reforç es pot donar servei durant tot el dia, inclosa la franja de 13:15 a 16:45 h que actualment no quedava coberta, i s’incrementa la freqüència de pas a les hores punta, amb un bus cada 45 minuts.

Aquesta ampliació també es posa en marxa com una prova per poder valorar la demanda i anar adequant l’oferta a les necessitats del veïnat.

Deixa un comentari