Mútua Terrassa presenta el pla per suplir el tancament dels consultoris de La Floresta i Les Planes26/06/2020 – REDACCIÓ /

Mútua Terrassa, institució responsable dels CAPs de Sant Cugat, va exposar les mesures que prendran per garantir l’atenció sanitària als veïns de La Floresta i Les Planes. Va explicar-ho la responsable dels centres d’atenció primària de la Mútua Terrassa el dimarts 23 de juny en una reunió entre representants de la Plataforma veïnal per la reobertura dels consultoris mèdics de La Floresta i Les Planes, l’Ajuntament de Sant Cugat, la Mútua de Terrassa i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Consultori la Floresta Imatge: Mútua Terrassa

Mesures de Mútua Terrassa

Això és tot el que té previst implantar la institució sanitària per garantir l’atenció dels veïns de La Floresta i Les Planes:

  • Es compromet a una millora del sistema d’atenció primària als CAPs oberts de Sant Cugat per pal·liar els efectes negatius del tancament dels dos consultoris.
  • Es millorarà el sistema de cites via telemàtica.
  • El CAP la Mina seguirà atenent les patologies respiratòries de la COVID-19.
  • Se seguirà centralitzant el servei de pediatria al CAP de Can Mates.
  • Ara ja està obert el CAP de Valldoreix des d’on es farà l’atenció domiciliària dels casos COVID de la seva zona d’influència.
  • Es reforçarà l’atenció primària a domicili.
  • Es treballarà per millorar l’atenció telefònica, tot i que s’han duplicat els recursos.

Els motius de CatSalut per no obrir els consultoris de La Floresta i Les Planes

Anna Aran, gerent de la regió metropolitana nord de CatSalut, va exposar els motius per no obrir els consultoris de La Floresta i Les Planes abans de l’octubre.

Una de les principals raons és que el personal sanitari està esgotat i necessita fer vacances durant l’estiu. Sobretot per preparar-se d’un possible rebrot a l’octubre.

Publicitat

Taula Tercer Sector


Les peticions dels veïns de La Floresta i Les Planes

Des de la Plataforma veïnal es van fer les següents peticions:

  • Millorar la comunicació cap al veïnat referent a les mesures municipals o dels CAP per pal·liar els efectes del tancament.
  • Constituir un espai de treball i seguiment del tancament dels consultoris dels dos barris amb la participació de les persones assistents a la reunió. Es proposa que aquesta reunió sigui quinzenal.
  • Que des del CatSalut i/o Mútua de Terrassa s’estudiï la possibilitat de fer una obertura, encara que sigui parcial, dels dos consultoris.

Les valoracions de l’oposició de l’Ajuntament de Sant Cugat

Des de Ciutadans s’apunta que si amb els 11 milions que destinarà l’Ajuntament a combatre els efectes de la COVID-19 es podrien destinar recursos per a l’obertura dels CAP de la Floresta i les Planes.

Des de Junts per Sant Cugat s’agraeix l’explicació feta per les persones representants de CatSalut i la Mútua de Terrassa. També agraeix l’esforç del personal sanitari durant aquesta crisi sanitària. Així i tot, se suma a la preocupació veïnal i espera que es pugui trobar una solució per l’obertura dels CAP dels dos barris.

Acords de la reunió

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, es va comprometre a millorar la comunicació amb el veïnat quan hi hagi algun canvi, novetat o millora respecte a les mesures que s’adoptin per minimitzar els efectes del tancament dels dos consultoris.

La regidora de Salut es compromet a convocar una taula de treball i seguiment amb les persones assistents a la reunió en menys d’un mes.

Des de CatSalut no s’adquireix cap compromís d’obertura dels dos consultoris abans de l’octubre pels motius que han exposat.

Deixa un comentari