Dental Valles Banner

Mireia Ingla, nova alcaldessa de Sant Cugat amb els vots dels regidors d’ERC, PSC i la CUP15/06/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dissabte en el ple de Constitució de l’Ajuntament de Sant Cugat, la candidata d’ERC-MÉS, Mireia Ingla, ha estat proclamada nova alcaldessa de la ciutat amb els vots favorables del seu partit, el PSC i la CUP. Aquest pacte d’esquerres, que es va anunciar el dia abans de constituir el ple, trenca amb 32 anys de govern convergent a Sant Cugat.

mireia-ingla-alcaldessa-vara
Núria Gibert, Mireia Ingla i Pere Soler, amb la vara de batlle

Tot i no ser la llista més votada, la candidata d’Esquerra Republicana ha pres possessió del càrrec desprès d’obtenir la majoria absoluta del plenari amb 13 dels 25 regidors que el conformen.

El ple de Constitució de l’Ajuntament ha començat entre crits de “155” i “fora el 3%”. Un fet inèdit en els últims anys de democràcia municipal. Una part del públic no ha acceptat que la llista més votada, Junts per Sant Cugat, amb nou regidors, es quedés fora del govern. I que el pacte dels tres partits d’esquerra, inclogués als socialistes.

Publicitat

Doggy's


Desprès que els 25 regidors juressin o prometessin el seu càrrec, s’ha donat pas a l’elecció dels candidats que han estat la mateixa Mireia Ingla, Aldo Ciprian per Ciutadans i Carmela Fortuny per Junts per Sant Cugat. La candidata més votada ha estat la republicana, amb 13 dels 25 vots i ha estat investida nova alcaldessa de Sant Cugat.

A continuació, els portaveus dels 5 partits que conformen aquest nou plenari, han dut a terme un discurs d’inici de mandat.

Després d’aquests parlaments, la nova alcaldessa Mireia Ingla s’ha dirigit a tots els santcugatencs. S’ha mostrat convençuda que tots els regidors del nou equip de govern “ens deixarem la pell per aconseguir que la nostra ciutat sigui un gran lloc per viure-hi i que estarem a l’alçada del que la ciutat en el seu conjunt i les persones que ens han fet confiança en particular ens exigeixen ja a partir d’avui mateix”.

Mireia Ingla és des d’aquest dissabte la tercera alcaldessa de la democràcia moderna i també és la tercera vegada que Sant Cugat té un alcalde d’ERC, abans ho havien estat Roc Codó i Magí Bartralot.

Deixa un comentari