Dental Valles Banner

Més d’un centenar de persones es concentren per rebutjar la presumpta agressió sexual per Festa Major03/07/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dimarts a la tarda més d’un centenar de persones, convocades pel col·lectiu feminista “Hora Bruixa”, es van aplegar davant de l’ajuntament per denunciar i rebutjar la presumpta agressió sexual que es va produir el dissabte passat durant la Festa Major.

Durant la concentració contra l’agressió sexual per Festa Major

Hora Bruixa va rebre una trucada d’una noia que va denunciar que la nit de dissabte a diumenge va patir una agressió sexual a prop d’Esade. La noia, que no va voler denunciar el cas als Mossos, hauria sigut drogada i agredida sexualment. Davant d’aquesta trucada, Hora Bruixa va decidir convocar una concentració de rebuig per aquest dimarts.

Abans de la concentració però, Júlia Somoza, d’Hora Bruixa, va atendre als mitjans i va animar a l’Ajuntament a anar més enllà del protocol d’actuació de la Festa Major contra les agressions sexuals.

Publicitat

Dental Valles Banner


Després es va produir la concentració i membres de l’associació van llegir un manifest (DESCARREGA EL DOCUMENT EN AQUEST ENLLAÇ) per denunciar la darrera agressió a la ciutat i per reclamar més valentia a l’ajuntament per “aplicar mesures de fons i transversals que tallin d’arrel amb la cultura de la violació”.

A continuació, membres d’Hora Bruixa van pintar al terra el lema de la concentració “Cap agressió sense resposta” i els concentrats van trencar en aplaudiments al finalitzar l’acte.

Des de l’ajuntament, l’alcaldessa Mireia Ingla va escriure un tuit anunciant tolerància zero davant les “agressions masclistes”.

Al marge de la presumpta agressió d’aquesta Festa Major, segons els Mossos d’Esquadra, la ciutat ha registrat tres agressions sexuals en el que portem de 2019. Al 2018 es van registrar 14 delictes d’abusos i agressions sexuals.

concentracio-HoraBruixa-cap-agressio-sense-resposta

Deixa un comentari