Dental Valles Banner

Les farmàcies començaran a repartir mascaretes gratuïtes a partir de dilluns18/04/2020 – REDACCIÓ /

Les farmàcies començaran a repartir dilluns que ve 20 d’abril, 1,5 milions de mascaretes que el Govern ha comprat per a la ciutadania i dijous està prevista l’arribada de dos milions més. Així ho ha explicat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa.

D’aquesta manera, cada farmàcia de Sant Cugat disposarà dilluns de 450 unitats. La primera mascareta serà de franc amb la targeta sanitària i, si se’n demana una segona, s’haurà de pagar a 76 cèntims. Són mascaretes quirúrgiques de tipus II amb una capacitat de filtre superior al 98% i reutilitzables.

La previsió és que la setmana que ve s’hagin distribuït aquest milió i mig de mascaretes a la xarxa de farmàcies i que les següents es vagi incrementant a un ritme d’entre tres i quatre milions.

Evitar que els col·lectius vulnerables surtin de casa

Budó ha fet una crida perquè els col·lectius vulnerables no surtin de casa per anar a buscar mascaretes a les farmàcies i ha recomanat que demanin a familiars o veïns que les vagin a buscar per a ells. Se’n donaran dues per persona i la primera serà gratuïta però es demana que primer se n’agafi només una. La portaveu del Govern ha garantit que “tothom tindrà la seva mascareta” i ha remarcat que és importat que qui vagi a la farmàcia a buscar-ne és perquè realment la necessita.

Publicitat

Taula Tercer Sector


mascaretes
Les farmàcies començaran a repartir mascaretes gratuïtes a partir de dilluns

Protecció Civil recomana portar el nas i la boca tapats, amb una mascareta o similar, per anar a comprar. A més de fer servir guants per tocar els aliments, portar una bossa o un carretó propis i rentar-se les mans en tornar a casa. També suggereixen utilitzar desinfectant per netejar la nansa per on s’agafa el carretó de la botiga, abans de fer-lo servir.

Deixa un comentari