L’ajuntament ordena el desallotjament de La Xesca per raons de seguretat07/10/2019 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat un decret d’alcaldia ordenant als ocupants del Casal de Joves La Xesca “el necessari desallotjament” de l’immoble de l’Avinguda Cerdanyola 66 per raons de seguretat a causa de la manca de manteniment i al mal estat de conservació de l’edifici.

Aquest dilluns l’alcaldessa Mireia Ingla hauria signat un decret per una qüestió de “responsabilitat subsidiària”  per protegir les persones que tiren endavant el projecte del Casal de Joves La Xesca.

A més, ha ordenat a la propietat de l’edifici que efectuï tot un seguit de mesures per tal de garantir l’estabilitat de l’edifici i evitar qualsevol despreniment i, en el pitjor dels casos, el seu enfonsament. Tal com adverteix un informe tècnic municipal on s’especifica que “està compromesa l’estabilitat estructural de l’edifici”.

Aquest immoble és propietat de la immobiliària Sòlvia i fa més d’una dècada que està abandonat.  Des del 2016 està okupat pel col·lectiu La Xesca, que reivindica un espai per a joves autogestionat al barri del Monestir.

Publicitat

El govern ha manifestat en un comunicat que és conscient de la manca d’espais per al jovent de la ciutat i entoma el compromís de cercar-ne alternatives.

El local ja tenia una ordre de desallotjament per al proper 26 de novembre.

Deixa un comentari