L’Ajuntament condona el 50% del lloguer a tots els arrendataris de Promusa en situació de vulnerabilitat

03/04/2020 – REDACCIÓ /

El Consell d’Administració de l’empresa pública municipal Promusa ha aprovat una nova mesura per ajudar a pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus: condonar el 50% del lloguer als seus arrendataris (habitatges, locals comercials i parades de mercat) que s’hagin vist afectats per una reducció d’ingressos a causa d’aquesta pandèmia. Els arrendataris que podran beneficiar-se d’aquesta condonació seran els que, en termes del reial decret de l’Estat aprovat dimarts, siguin considerats en situació de vulnerabilitat.

Promusa enviarà dilluns una carta als seus arrendataris per detallar-los aquesta decisió, que es començarà a aplicar als lloguers del mes d’abril i s’allargarà mentre duri l’estat d’alarma. A més a més, el Consell d’Administració també ha acordat que Promusa estudiarà cas per cas la situació de tots els seus llogaters i que, en les situacions de vulnerabilitat més severa d’afectació d’ingressos, el percentatge de condonació es podria incrementar fins a arribar al 100%.

Publicitat

Totes aquestes mesures van adreçades a les 499 famílies que viuen en un habitatge de lloguer protegit. També els arrendataris de les 48 oficines propietat de Promusa i els 91 locals comercials (incloses les parades dels mercats municipals). Les famílies, empreses i comerços que es vulguin acollir a la condonació del lloguer ho hauran de certificar durant les pròximes setmanes pels canals que els facilitarà Promusa.

La setmana passada Promusa va anunciar un ajornament de tots els pagaments del lloguer del mes d’abril. En el cas dels llogaters que no estiguin afectats per una reducció d’ingressos, el pagament del lloguer d’abril es podrà efectuar juntament amb la mensualitat del mes de maig o prorratejant-la a parts iguals amb els lloguers de maig a desembre.

Publicitat

Feu un comentari