L’ajuntament atén les demandes de la gestora dels cinemes i paralitza les obres de la Sala Polivalent 10/07/2019 – Josep Lluís Silva /

Aquest dimecres la Tinent d’alcalde de Cultura, Esther Madrona i l’alcaldessa, Mireia Ingla, han comparegut en roda de premsa per anunciar que el govern de Sant Cugat ha aturat les obres per ubicar la Sala de Concerts d’ús polivalent a l’espai dels Cinemes de Sant Cugat.

Cinemes-SantCugat
Façana dels Cinemes de Sant Cugat

Des del consistori s’ha transmès que l’objectiu és recuperar i continuar revifant l’esperit original dels cinemes i potenciar-ne la vessant cultural i educativa de les seves quatre sales de projecció, una vocació que ha de prevaldre per sobre de l’interès comercial.

En aquesta línia, es mantindran les 4 sales i la intenció és fer créixer i potenciar la programació engegada en els darrers mesos: ampliar el Cicle de Cinema d’Autor, integrar-se al Festival Docs de Barcelona, establir un marc de col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya per repescar el Cicle de Cinema Clàssic, mantenir i fomentar el Sant Cugat Fantàstic i altres festivals.

D’aquesta manera, es dona suport a les advertències de la nova gestora dels cinemes que feien referència que la Sala Polivalent als Cinemes trencaria l’evolució positiva del nou projecte.

Publicitat

A finals de maig la nova gestora dels Cinemes de Sant Cugat va enviar un comunicat posicionant-se en contra de les obres de la Sala Polivalent. Va argumentar que això suposaria un fre per a la recuperació dels cinemes perquè reduiria l’oferta cinematogràfica a la ciutat.

El projecte de la sala polivalent als Cinemes de Sant Cugat era un projecte impulsat des de l’anterior equip de govern i les obres del qual havien de començar a principis de juliol.

La Sala de Concerts continua a l’agenda del govern, tot i que en les darreres setmanes han aparegut elements que indiquen que el projecte original de la Sala de Concerts no es pot acomplir amb el pressupost acordat.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament aposta per aturar el projecte i buscar un nou emplaçament per a la Sala de Concerts i fer-ho, si pot ser possible, en aquest mandat.

Deixa un comentari