Dental Valles Banner

La Xesca es mostra sorpresa per l’ordre de desallotjament de l’ajuntament08/10/2019 – REDACCIÓ /

Segons un comunicat emès aquest dimarts, La Xesca es mostra sorpresa per la decisió del govern de la ciutat de signar un decret d’alcaldia per ordenar el desallotjament del Casal de Joves La Xesca, ubicat al número 66 de l’Avinguda Cerdanyola. Asseguren que en els darrers anys s’han preocupat perquè l’espai sigui segur per a les persones que hi realitzen activitats.

En concret, asseguren que “al llarg d’aquests tres anys hem garantit la seguretat de l’immoble, assessorades per arquitectes i hem realitzat millores necessàries, fins el moment en què ens arriba la data de desallotjament del casal. Som les primeres interessades en que ningú corri perill!”

A més, assenyalen “el paper de l’anterior govern de PDeCAT en iniciar el procés que finalitza amb aquest decret i l’interès polític perquè marxem d’un edifici que portava, com a mínim, vuit anys en desús i l’estat del qual mai va ser una prioritat. No eren qüestions tècniques, era voluntat política de fer-nos fora.”

Exposen també “que el PDeCAT mai va iniciar un diàleg amb nosaltres per tal de trobar alternatives a la problemàtica dels espais en desús ni dels projectes sense espai”.

Publicitat

Dental Valles Banner


I lamenten que “el govern actual no hagi contemplat altres vies ni hagi obert cap canal de diàleg real amb nosaltres abans de signar un decret que ordena el desallotjament d’aquest espai autogestionat pel jovent. Un procés que, recordem, ja està en marxa per part de Solvia i amb una data de llançament per al 26 de novembre”.

Es pregunten, a més, que “qui hauria d’estar a la corda fluixa són els bancs i les empreses immobiliàries responsables de desallotjaments i d’especulació”.

Conclouen el comunicat afirmant que “nosaltres hem decidit no seguir el guió marcat, hem decidit arriscar-nos i crear el nostre propi projecte al marge de caretes i falses aparences. Això ens ha permès crear un projecte autogestionat i realitzar activitats alternatives al model elitista santcugatenc durant tres anys. Si el que es vol és espectacle, no patiu que nosaltres en tenim per estona, però del que posa les veritats sobre la taula, i d’espais on dur-lo a terme no en falten a Sant Cugat.”

Deixa un comentari