Dental Valles Banner

La Xesca denuncia l’ús d’una “violència desmesurada” durant el desallotjament de diumenge26/02/2020 – REDACCIÓ /

El col·lectiu de joves de La Xesca ha fet públic un comunicat on denuncia un “ús de la violència desmesurat” per part dels Mossos d’Esquadra durant el desallotjament de diumenge al carrer Vallès.

Francesc Dalmau, membre del col·lectiu La Xesca, va participar en la lectura del comunicat i va llegir el fragment que feia referència explícita a les actuacions violentes dels Mossos.

Els joves afirmen que les detencions van ser arbitràries i innecessàries i que en cap cas es van dur a terme perquè es neguessin a identificar-se.

desallotjament-carrer-valles
Imatge de l’operatiu dels Mossos del passat divendres al carrer Vallès

Membres del col·lectiu La Xesca van ocupar diumenge un local del carrer Vallès, pròxim a l’actual edifici de l’Avinguda Cerdanyola, amb la intenció de donar continuïtat al Casal La Xesca que ja ha rebut diversos avisos de desallotjament.

Publicitat

Taula Tercer Sector


Mar Vidal, membre del col·lectiu, va explicar això mateix en el fragment del comunicat que va llegir.

El col·lectiu ha fet una crida per mostrar el suport al casal de Joves de La Xesca en una manifestació aquest dijous a les set del vespre a la plaça Octavià.

El Casal de Joves La Xesca ja fa més de tres anys que es va establir a l’edifici ocupat del número 66 de l’av. Cerdanyola i ha rebut diverses ordres de desallotjament que no s’han fet efectives.

L’Ajuntament també va aprovar l’any passat un decret d’alcaldia ordenant als ocupants que abandonessin l’edifici per raons de seguretat, ja que un informe tècnic municipal especificava que estava compromesa l’estabilitat estructural de l’edifici. A falta d’un espai alternatiu per a dur a terme el seu projecte, els joves del col·lectiu continuaran ara per ara en aquest edifici.

Deixa un comentari