La seguretat, protagonista al ple del febrer

19/02/2019 – Josep Lluís Silva/

El Ple de febrer, celebrat ahir dilluns, va servir per tractar, entre d’altres qüestions, mesures que pretenen incrementar la seguretat dels santcugatencs.

Ajuntament de Sant Cugat
Foto de Mané Espinosa de l’exterior de l’ajuntament

Més seguretat per a les dones

Pel que fa a l’àmbit de la violència de gènere, es va aprovar una moció per permetre l’impuls d’iniciatives per a fer front a la inseguretat de les dones a la nostra ciutat. Una proposta acompanyada per una moció d’urgència presentada per la CUP-PC per aconseguir alliberar Sant Cugat de violències masclistes.

Publicitat

Més policies al carrer

En l’àrea de seguretat ciutadana, s’ha arribat a un acord per tal d’organitzar de nou el calendari laboral de la Policia Local per aconseguir que el servei que ofereix el cos sigui més eficient i per incrementar les hores de patrulla dels agents al carrer.

Altres propostes

Per unanimitat s’ha aprovat el suport de l’Ajuntament als Bombers de la Generalitat i a millorar els recursos destinats al Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal. També per unanimitat la iniciativa de suport al centenari de La Floresta i la proposta per millorar del servei del Centre Obert. S’ha aprovat també el Reglament de Funcionament d’Instal·lacions Esportives Municipal i l’augment del tipus impositiu de les plusvàlues, que en lloc de ser del 29% serà del 30%. S’ha aprovat també el crèdit a Promusa per comprar habitatge social.

Mocions rebutjades

El Ple de febrer ha tombat que s’estudïin fórmules per reduir l’impacte de la integració en el nou sistema tarifaria de l’AMB. Moció presentada a proposta de PP i Ciutadans. També ha rebutjat la creació d’un segell “d’empresa amiga de la família” proposada pel PP i Ciutadans. A més a més, s’ha tombat una moció de PP i Ciutadans per rebutjar impunitat i un indult als encausats en el judici de l’1 d’octubre i la de donar suport a Juan Gerardo Guaidó com a president de Veneçuela.

Publicitat

Torn dels ciutadans

Aquestes són les intervencions més destacades del torn dels ciutadans:

Una ciutadana ha preguntat per la nova reglamentació de les terrasses i la tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà i Mobilitat, Cristina Paraira, ha respost que encara trigarà en ser una realitat.

Una altra santcugatenca ha sol·licitat un ple extraordinari sobre seguretat i saber el nombre real d’agents en actiu del cos de la Policia Local. En resposta d’aquests plecs, Cristina Paraira ha dit que la ciutat treballa en diverses mesures per millorar la seguretat dels ciutadans.

La mateixa ciutadana ha demanat pel soterrament de la línia d’alta tensió i ha volgut saber quan s’eliminarà la torre de Mira-Sol que encara queda. El tinent d’alcalde de Territori, Medi Ambient i Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech ha respost dient que l’1 de març hi ha prevista una reunió amb Endesa i l’ajuntament de Rubí per valorar els costos. I ha comunicat que s’instal·laran pantalles acústiques a Mira-Sol per reduir el soroll de l’AP-7 escoltant els precs de dos veïns.

2 comentaris a “La seguretat, protagonista al ple del febrer”

Feu un comentari