Promo banner TVSC

Una normativa europea bloqueja noves llicències a la zona de Can Solà


04/03/2020 – REDACCIÓ /

Fa unes setmanes l’Associació de Pimes de Sant Cugat va presentar una denúncia a l’Ajuntament de Sant Cugat que alertava que la química Lubrizol desenvolupa una activitat “perillosa per la salut humana, els béns i el medi ambient”. És més, a conseqüència d’un canvi de normativa europea, s’estableix un radi de més de 200 metres al voltant de Lubrizol pel qual no es poden desenvolupar noves activitats.

lubrizol
Planta de Lubrizol a Sant Cugat

El Tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà, Habitatge, Sostenibilitat, Via Pública i Benestar Animal, Francesc Duch, va declarar a TV Sant Cugat sobre aquesta qüestió que això és un “greuge important” per a la ciutat i que “preocupa molt” a l’equip de govern. Els preocupa que hi hagi una part de la ciutat on no hi pugui haver dinamisme empresarial.

Va afegir també que fa unes setmanes es va desplaçar a l’empresa Lubrizol per parlar amb els dirigents i han demanat si existeix la possibilitat de reduir l’ús d’aquests productes químics perillosos per tal de complir amb la nova normativa europea.

S’han iniciat diversos processos judicials perquè un jutge resolgui sobre aquest tema.

Publicitat

Anunci Banc de Sang


L’Ajuntament va interposar l’any 2016 un contenciós administratiu contra la Generalitat, que va renovar de manera indefinida la llicència mediambiental de la planta química.

Un procés judicial que ara se suma amb la denúncia que ha presentat aquest any l’Associació de Pimes de Sant Cugat.

LIDL, un dels primers afectats

Un dels primers afectats d’aquest canvi de normativa és la cadena alemanya de supermercats Lidl, que tenia previst obrir una “botiga-test” a l’avinguda Cerdanyola número 100, segons informa el número de febrer de la revista Sant Cugat Magazine.

installacions-lidl-santcugat
Instal·lacions antigues d’Autocugat, ara propietat de la multinacional alemanya Lidl

En aquests moments, segons fonts de l’empresa, tenen la llicència aturada perquè es troben en un radi pròxim a l’empresa química Lubrizol.

Lidl vol obrir nou centre, ubicat a les antigues instal·lacions d’Autocugat, que, en principi, servirà per provar els diferents productes del catàleg que la cadena té repartits en els més de 500 establiments de l’Estat espanyol. Oficialment però, la companyia es manté prudent i només ha confirmat que es tracta d’un projecte que es troba en la seva fase inicial i que encara està pendent de definir.

Lidl té una estreta vinculació amb Sant Cugat. Des de l’any 2009 compta amb oficines a la ciutat.

Lubrizol es troba al número 13 del Camí de Can Calders de Sant Cugat i està fortament arrelada a la ciutat.

Deixa un comentari