Dental Valles Banner

La Plataforma de Pensionistes reclama una segona residència pública per a gent gran a Sant Cugat02/11/2019 – REDACCIÓ /

A Sant Cugat hi ha més de 12.000 persones majors de 65 anys, però només una residència pública per a gent gran amb 68 places. La segona residència ha estat des de fa més de 10 anys una demanda històrica de la ciutat. La darrera proposta per a construir-ne una al barri de Volpelleres, que va tirar endavant Sant Cugat en Comú, es va topar fa uns mesos amb els vots en contra de Junts per Catalunya i Esquerra al Parlament. Davant d’aquesta emergència social, la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat va aprofitar la passada festa de Tardor per a recollir signatures per a demanar una nova residència pública a la ciutat.

El Luís, membre de la Plataforma de Pensionistes, ha afirmat que existeixen llargues llistes d’espera a la ciutat per a accedir a una plaça amb finançament públic. Una problemàtica que també comparteixen des de la Taula de la Gent Gran, també presents a la Festa de Tardor.

Segons fonts municipals, a Sant Cugat hi ha 729 persones majors de 64 anys que viuen soles perquè no volen o no poden accedir a una residència. En els casos de dependència, l’ajuntament ofereix serveis a domicili, com l’atenció personal i la neteja de manteniment, així com teleassistència, un localitzador personal i transport adaptat.

Publicitat

Dental Valles Banner


L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, reconeix que la nova residència és necessària, però que ha de ser un agent del tercer sector qui tiri endavant el projecte.

Mentre aquesta nova residència no arriba, els nostres avis potser hauran de fer cas al que declara la Rosa, de la Taula de la Gent Gran, i marxar de la ciutat per poder entrar en una residència pública assequible als seus ingressos.

Deixa un comentari