La nova gestora dels Cinemes Sant Cugat creu que la Sala Polivalent serà un fre01/06/2019 – Josep Lluís Silva/

Carlos Bernabé, l’administrador de l’empresa concessionària dels Cinemes Sant Cugat, PickingSPI, creu “l’imminent inici de les obres de la Sala C o Sala Polivalent substituint la Sala 3 i 4 dels Cinemes Sant Cugat deixaran molt minvada la proposta diferenciada i pensada des de la transversalitat i la diversitat de propostes audiovisuals, al marge de les grans estrenes”.

Cinemes-SantCugat
Façana dels Cinemes de Sant Cugat

Bernabé lamenta, així, la reducció d’oferta cinematogràfica a la ciutat. “Ens hagués agradat trobar que l’ajuntament hagués trobat un altre emplaçament per aquest equipament i és evident que amb dues sales no es podrà fer la mateixa oferta cultural desplegada al llarg dels darrers vuit mesos. Preveiem que amb 4 sales podríem assolir la xifra de 100.000 espectadors aquest 2019 però amb només dues sales no serà possible”.

“La davallada d’espectadors deguda al tancament de dues sales dels Cinemes Sant Cugat també tindrà un impacte en el teixit empresarial de serveis i gastronomia, ja que el cinema actua com a catalitzador de l’activitat d’oci en aquesta zona de la ciutat”, manté Bernabé.

“Tenint en compte el gran nombre de joves i adolescents que té Sant Cugat, i el fet que són grans consumidors de cultura audiovisual, la reducció d’oferta en aquest sentit també serà una oportunitat perduda per a una bossa molt important de població. Picking és una empresa santcugatenca i vol seguir treballant a Sant Cugat i farà tot el possible per donar un bon servei i optarà, sota la fórmula que l’Ajuntament decideixi, per gestionar els Cinemes Sant Cugat. Com hem demostrat els darrers mesos la nostra empresa està oberta a col·laborar amb l’Ajuntament de Sant Cugat i les entitats del municipi per tal de millorar l’oferta d’oci i cultura a la ciutat”.

Publicitat

Taula Tercer Sector


Els Cinemes Sant Cugat recuperen espectadors

La gestora ha informat que, després d’un inici difícil, degut en gran part al tancament de les sales durant dos mesos i mig, s’ha aconseguit triplicar els espectadors dels primers mesos passant dels menys de 2.400 a l’octubre i novembre fins als 6.758 i 7.951 al març i abril. I la tendència és que el mes de maig s’hagi arribat als 7.000 tiquets venuts.

Més de 1350 persones a la setmana

Els Cinemes Sant Cugat han consolidat una mitjana de quasi 6.000 espectadors cada mes durantel 2019. Des que PickingSPI es va fer càrrec de les quatre sales després d’una aturada de l’activitat de més de dos mesos, s’ha aconseguit remuntar la situació adversa que havia provocat el tancament dels cinemes i s’ha consolidat una bossa estable d’espectadors que supera les xifres de Cinesa, anterior concessionària de l’espai.

Des que ha començat l’any 2019 cada setmana passen més de 1.350 persones pels cinemes de mitjana.

La nova gestora ha destacat també la proposta a la baixa del preu mig de les entrades. Si amb Cinesa el preu de la butaca era de 6,37€ de mitjana amb la gestió Picking s’ha abaratit fins a 5,36€; un euro més barat.

Noves iniciatives per atraure el públic als cinemes

Fins a set mostres o festivals de cinema s’han instal·lat als Cinemes Sant Cugat amb voluntat de continuar oferint alternatives a les estrenes comercials. El Cicle de Cinema d’Autor ha continuat portant cada dijous el millor cinema independent de l’any amb un públic més que consolidat. A aquesta oferta se li han sumat sessions especials com les de Halloween, projeccions de produccions amb segell santcugantenc i jornades especials de cinefòrum amb presència de directors i productors, un fet inèdit fins ara als cinemes.

També ha continuat el Sant Cugat Fantàstic que des de fa cinc anys omple la ciutat de terror, ciència ficció i fantasia i s’ha fet un lloc al mapa dels certàmens de gènere més importants del país.

Els Cinemes Sant Cugat han sumat, a més a més, fins a cinc noves iniciatives cinèfiles. Durant les vacances de Nadal es va celebrar la 1a edició del petit festival Anima’t en família que va portar pel·lícules per nens a partir de 2 anys a un preu reduït de 5€.

Aquest mes de març la celebració del dia de la dona no va passar inadvertida als cinemes. La 1a Mostra de dones directores va aconseguir que, per primer cop, la programació dels cinemes fos paritària i va portar a les sales propostes de cinema ben diverses sempre amb una dona darrere les càmeres i amb temàtiques centrades en l’empoderament femení i la lluita contra el patriarcat.

Aquest mes de maig el Docs Barcelona, el festival de documentals més important del país i referència del sud d’Europa, també ha fet parada als Cinemes sumant Sant Cugat a la xarxa Docs a prop.

El D’A, el Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona també portarà part de la seva programació a Sant Cugat. El Tour D’A tindrà aquest mes juny la ciutat de Sant Cugat com una de les noves subseus arreu del territori.

Per últim, el Cicle Gaudí que organitza l’Acadèmia del Cinema Català s’incorporarà a la programació dels Cinemes Sant Cugat a partir del mes de setembre quan s’anunciïn les noves pel·lícules que formaran part d’aquesta mostra de cinema quilòmetre zero. Aquest cicle col·locarà el cinema català als cinemes de manera permanent.

Aquesta proposta de cinema pensada en clau cultural s’ha refermat també amb l’exhibició de documentals sobre el món de l’art i projeccions d’òpera en directe que han tingut una gran resposta de públic. Una altra de les apostes, en col·laboració el Departament de Polítiques Socials i amb entitats com Paidos i Grup TEA Sant Cugat ha estat el Cicle de Cinema per a Tothom pensat especialment per integrar persones amb autisme a la vida cultural de la ciutat.

Deixa un comentari