Dental Valles Banner

La foguera de Sant Joan torna a il·luminar la Nit de Sant Joan amb la Flama del Canigó


24/06/2019 – REDACCIÓ /

Aquest diumenge va arribar per catorzena vegada la Flama del Canigó a Sant Cugat per encendre la foguera de Sant Joan. Com a novetat destacada, es va tornar a encendre la foguera amb les tradicionals escombres de palma.

La Unió Ciclista va portar la Flama fins al centre de Sant Cugat i allà es van fer dues cercaviles que van portar la Flama fins a la plaça d’Octavià. Una des de la plaça de l’U d’Octubre, encapçalada pels Diables, i l’altra des de la plaça del Doctor Galtés, amb les Caparrotes. A la plaça d’Octavià es va encendre el peveter i es va realitzar l’acte oficial, que va cloure amb la lectura del manifest, enguany signat per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, des de la presó d’Alcalà Meco i el cant de l’himne nacional de Catalunya. Després es va donar pas a l’encesa de la foguera de Sant Joan.

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d’estiu que té lloc en diversos indrets dels Països Catalans cada any. A Sant Cugat en fa 14 que encén la foguera de Sant Joan.

 

Publicitat Dental Valles Banner
*Les imatges són de l’Ajuntament de Sant Cugat i d’Esquerra Republicana

Deixa un comentari