La CUP-PC es posiciona al costat de “la Xesca” i atribueix a Sòlvia l’estat actual de l’edifici07/10/2019 – REDACCIÓ /

Poc després de l’anunci de desallotjament de La Xesca, la CUP-PC ha manifestat en un comunicat que “la pèrdua d’un espai autogestionat no pot ser altra cosa que una mala notícia per al barri i la ciutat” i  ha denunciat que  “la desídia de la propietat immobiliària és la promotora principal de la degradació d’aquest immoble.”

En el comunicat la CUP afegeix que  “Sòlvia, com a propietària de l’immoble, i per tant, com a última responsable, ha deixat degradar i desmillorar l’edifici fent que s’arribés fins a la situació actual i, afavorint, com ha fet sempre, el desenvolupament del seu principal interès: l’especulació immobiliària pel guany i lucre privat. L’últim responsable de l’estat estructural d’un immoble és qui n’és el propietari. El paper, doncs, que juga l’especulació i els interessos dels agents financers i immobiliaris és cabdal per entendre la situació.”

Després d’aquesta denúncia, es posiciona a favor de La Xesca assegurant que “durant més de tres anys un casal jove autogestionat que ha demostrat tenir la capacitat de bastir projectes engrescadors i que representin una alternativa a aquest sistema capitalista i als valors hegemònics que aquest imposa. Un casal per a reivindicar la manca d’espais públics on desenvolupar una infinitat d’activitats per al jovent i el veïnat, fent palesa una batalla que es lliura any rere any entre les diverses entitats i col·lectius juvenils a la ciutat. Aquesta, de fet, és una reivindicació històrica a la ciutat per la qual s’ha de seguir treballant des de tots els fronts possibles.”

I defensa la gestió de l’Ajuntament argumentant que “donada la degradació de l’estat de l’edifici, l’administració té l’obligació d’actuar d’ofici si es veu compromesa la seguretat de les persones que, actualment, hi fan un ús. El consistori s’ha de fer càrrec, doncs, de les conseqüències de l’especulació immobiliària a la que Solvia (i Banc Sabadell anteriorment) ha estat jugant durant tots aquests anys.”

Publicitat

Taula Tercer Sector


La CUP acaba el comunicat animant a la mobilització del jovent per “sumar esforços per poder construir un projecte que vagi més enllà d’un espai físic. Crear un espai de trobada per al jovent santcugatenc que doni resposta a les seves necessitats al mateix temps que es lluita contra l’especulació immobiliària i financera. Cal aprofitar la capacitat i empenta a l’hora de generar iniciatives i construir alternatives anticapitalistes, autogestionades i assembleàries.”

Deixa un comentari