Els ciutadans només podran sortir de casa per comprar productes bàsics, anar al metge, a treballar o per força major

14/03/2020 – REDACCIÓ / ACN /

El decret d’estat d’alarma que ha aprovat el govern espanyol estableix que els ciutadans només podran circular pel carrer per comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centres sanitaris; desplaçament al lloc de treball; retorn al lloc de residència habitual; assistència i cura de grans, petits, dependents i persones amb discapacitat; desplaçament a entitats financeres o d’assegurances, o per causa de força major. A més, la circulació s’haurà de fer individualment i només acompanyat si es té mobilitat reduïda. Mentrestant, els vehicles podran circular per a les activitats abans citades o per anar a benzineres. Les mesures entraran en vigor de forma immediata.

Així mateix, el govern espanyol ordena el tancament del “petit comerç”, i només posa les excepcions de comerços que venguin aliments, begudes i productes de primera necessitat, farmacèutics, mèdics, productes ortopedics, òptiques, premsa, combustibles, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per animals de companyia, perruqueries, tintoreries, i comerç per internet, telefònic o per correspondència.

Publicitat

Ens quests establiments que sí que podran obrir, s’evitaran aglomeracions i es controlarà que consumidors i empleats mantinguin la distància de seguretat de com a mínim un metre.

Pel que fa a cafeteries i restaurants, quedaran tancades al públic, tot i que podran fer lliuraments a domicili.

Publicitat

Feu un comentari