Dental Valles Banner

El transport públic serà gratuït fins al 9 d’abril pels serveis essencials01/04/2020 – REDACCIÓ /

El govern català ha aprovat la suspensió temporal del pagament al transport públic en reconeixement a la tasca tan crucial que realitzen aquests dies les persones que treballen en els serveis essencials.

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona va aprovar la suspensió temporal del pagament de les tarifes del transport públic fins al pròxim 9 d’abril. Això implica que, a partir del dijous 2 d’abril, els treballadors dels serveis essencials podran viatjar en transport públic sense abonar la tarifa.

Mossos d’Esquadra i les policials locals vetllaran perquè els desplaçaments només siguin efectuats per les persones que poden fer-ho d’acord amb la normativa vigent. Si es detectés que la mesura implica un augment de la mobilitat no essencial, s’activarien els mecanismes per anul·lar-la de manera immediata.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) adequarà a partir del dia 2 d’abril el servei a les seves estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia per tal de garantir, en aquest nou escenari.

Publicitat

061 >


D’aquesta manera, a partir de demà dijous, les persones que vulguin viatjar amb FGC hauran de fer servir els títols de transport habituals, però una vegada els hagin passat per les màquines validadores, no es gastaran viatges ni correrà el període de validesa del títol. Durant aquest període de suspensió, es podrà accedir a les estacions de Ferrocarrils amb qualsevol títol o abonament fins i tot en cas que ja s’hagi exhaurit.

En el cas que alguna persona no dugui un títol de transport, s’haurà de dirigir a qualsevol màquina de venda de bitllets i pitjar l’intèrfon d’atenció al client per tal que se li emeti un títol per a poder viatjar sense cap cost.

Amb aquest procediment, Ferrocarrils podrà seguir comptant i registrant el nombre de persones que fan servir FGC cada dia i assegurar que en cap cas la concentració de persones a trens i andanes és superior al terç (el 33%) de la seva capacitat, garantint d’aquesta manera la distància de seguretat recomanada entre persones.

Deixa un comentari