Promo banner TVSC

El Sindicat de Llogateres denuncia que les mesures de l’Ajuntament durant l’estat d’alarma han estat insuficients18/06/2020 – REDACCIÓ /

El Sindicat de Llogateres de Sant Cugat es mostra de nou preocupat per la situació causada per la pandèmia del coronavirus en l’habitatge de la nostra ciutat. Denuncien que “la resposta per part de l’Ajuntament ha sigut insuficient”. Reconeixen que el consistori ha anunciat mesures però moltes d’elles “han arribat tard i algunes encara ni s’han començat a concretar o executar“.

El sindicat també fa una radiografia de la situació i asseguren que “davant les negatives dels propietaris i grans tenidors a negociar ni un sol euro de la renta mensual als seus inquilins, s’haurien d’haver pres mesures urgents per defensar les llogateres activament, des del minut zero“. A més, en referència a la mesura de condonar els lloguers d’habitatge públic de Promusa, recorden que el 95% dels ciutadans de Sant Cugat no viuen en pisos de protecció oficial i per tant estan “a la mercè de la bona voluntat” dels propietaris. A la vegada la majoria de santcugatencs que viuen de lloguer no entren en els requisits per rebre ajuts pel lloguer. “Es fa gairebé impossible trobar un pis per menys de 900 euros“, es lamenta el sindicat.

habitatge-santcugat
Foto de Mané Espinosa

Pel que fa a les ajudes proposades per les diferents administracions, creuen que han ajudat a endeutar els llogaters i “garantir els ingressos als propietaris, incloses les grans empreses. Els desnonaments s’han aturat però no indefinidament i, ara que es tornen a reprendre els tràmits judicials, totes aquelles persones que han deixat de pagar durant la crisi aniran rebent les demandes corresponents. La crisi real comença ara“.

El Sindicat de Llogateres de Sant Cugat també crítica que durant l’estat d’alarma “les propietats s’han negat a negociar ni tan sols una rebaixa temporal i, en conseqüència, moltes famílies de tot l’estat han decidit fer un impagament de la renta o bé s’estan endeutant per anys”.

Publicitat

Taula Tercer Sector


El Sindicat de Llogateres convoca pel pròxim dijous 25 de juny a les 19h una assemblea oberta de casos a la plaça del Coll perquè tothom pugui venir a explicar la seva situació i “lluitar col·lectivament per defensar el dret a l’habitatge“.

Deixa un comentari