El sector de l’oci i la restauració a Sant Cugat podria acomiadar treballadors14/03/2020 – REDACCIÓ /

El món empresarial és un dels sectors més preocupats per l’impacte de les mesures preventives del coronavirus preses pel Govern català, atenent les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat. Sobretot estan preocupats els botiguers i les petites i mitjanes empreses.

Segons el gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, els botiguers han mostrat la seva preocupació per la baixada de vendes. Un dels sectors més preocupats és el de l’oci i la restauració que podria acomiadar treballadors, segons ha declarat el mateix Carballo.

Tot i això, de moment, els comerços que estan mantenint la seva activitat prenen les mesures sanitàries adequades de mantenir la distància d’un metre i de rentar-se constantment les mans amb aigua i sabó.

El sector de l’oci a Sant Cugat està en alerta i amb més motiu després de la decisió del Govern de la Generalitat de tancar locals d’oci, discoteques i àrees comercials no destinades a l’alimentació i productes de primera necessitat.

Publicitat

Taula Tercer Sector


Segons l’Associació de Pimes de Sant Cugat,  les empreses de la ciutat estan molt espantades. Les iniciatives del govern espanyol i català per fer front a la nova situació són insuficients i creuen que s’haurien d’aplicar altres iniciatives que reduïssin els impostos com una baixa de l’IVA.

santcugat-empresa-impacte-coronavirus
Sector econòmic de Sant Cugat. Foto: Localpres

Tot i això, entenen que no deu ser fàcil per als governs establir mesures perquè és un tema del qual no tenim referents a casa nostra.

Recordem que el Govern de la Generalitat de Catalunya va anunciar aquest dijous que impulsarà una línia de préstecs de fins a 1.000 milions d’euros per ajudar les petites i mitjanes empreses a fer front als problemes derivats de la crisi del coronavirus, garantint la liquiditat i el màxim de llocs de treball.

El govern espanyol permetrà que les petites i mitjanes empreses i els autònoms puguin optar a un ajornament i fraccionament dels deutes tributaris a un termini de sis mesos i sense interessos per fer front al sotrac econòmic derivat de la pandèmia de coronavirus. 

També ha anunciat l’obertura d’una línia de crèdits de 400 milions d’euros pels sectors més afectats.

Pel que fa a l’activitat de les empreses, encara és aviat per saber l’impacte de les mesures.

Deixa un comentari