Dental Valles Banner

El preu de l’habitatge pot baixar més d’un 6%21/04/2020 – REDACCIÓ/ ACN /

Els experts del sector immobiliari han alertat d’una baixada dels preus de l’habitatge superior al 6% i un descens de les compravendes d’aproximadament un terç. L’economista Gonzalo Bernardos ha advertit d’una caiguda dels preus dels immobles pel desequilibri entre l’augment de l’oferta i la disminució de la demanda. Per la seva banda, l’assessor científic en mercat immobiliari, Luis Fabra, ha calculat tancar l’any amb fins a 55.000 compravendes a Catalunya, lluny de les 81.000 operacions registrades el 2019.

L’Associació Espanyola de Personal Shopper Immobiliari (AEPSI) calcula que el preu de l’habitatge caurà un 10% a l’estat per la crisi del coronavirus. En un comunicat l’organització preveu que la davallada del preu mitjà sigui inferior a les grans ciutats com Madrid, Barcelona, Bilbao, Sevilla, Màlaga, València o Palma de Mallorca on calculen descensos d’entre el 5 i el 7%.

habitatge-santcugat
Foto de Mané Espinosa

I a Sant Cugat?

Segons un article de Proddigia publicat al portal immobiliari Idealista, “Sant Cugat és una ciutat amb un sector immobiliari amb una base i una estructura consolidades però sí que ens afectarà“. Tot i això creuen que els efectes seran menys notables que altres poblacions o respecte al sector immobiliari en general.

Segons dades del govern espanyol, Sant Cugat registra una mitjana anual d’unes 800 operacions immobiliàries. Durant una crisi, la mitjana d’operacions se situa entorn de les 450.

Publicitat

Taula Tercer Sector


Les immobiliàries consideren que març i el segon trimestre de l’any està perdut. A més creuen que un gruix de la població apostarà pel lloguer. Pel que fa a la venda s’espera una baixada de preus. A més, les ofertes seran més agressives. Els experts recomanen als propietaris ser els primers a vendre quan s’iniciï la recuperació.

Rebaixa dels preus de lloguer

El Sindicat de Llogateres de Sant Cugat demana als propietaris que durant l’estat d’alarma rebaixin els preus dels lloguers. Des del sindicat es mostren preocupats per les conseqüències de la crisi i demanen que la propietat i el llogater arribin a un pacte per rebaixar la mensualitat. A la vegada alerten del perill endeutament de moltes famílies.

El preu del lloguer a Sant Cugat s’ha incrementat els últims 4 anys un 42% i és la tercera ciutat de Catalunya amb la mitjana de preu de lloguer més cara, 1.150 € al mes, una xifra molt per sobre de ciutats veïnes com Barcelona (929 € de mitjana). Sant Cugat té un 1,45% d’habitatge protegit. A més, la ciutat acull el 24,2% dels pisos turístics de la comarca.


Deixa un comentari