Dental Valles Banner

El Ple municipal d’octubre proposa apujar l’IBI i donar suport a la candidatura “Sant Cugat, capital de la sardana”23/10/2019 – REDACCIÓ /

El ple municipal d’octubre s’ha caracteritzat per la presentació de les noves propostes fiscals, l’augment de l’IBI, canvis en el personal del consistori, la situació política i social a Catalunya i l’aprovació de dues mocions institucionals. La primera ha estat en suport a la candidatura de Sant Cugat per esdevenir capital de la Sardana el curs 2022-2023. El text acorda donar total suport a la proposta de la candidatura de “Sant Cugat capital de la Sardana 2022/23″ promoguda per l’Entitat Sardanista de Sant Cugat, facilitant la logística i els recursos necessaris així com l’acompanyament tècnic per dur a terme els actes programats”.

La segona moció institucional ha estat adherir l’Ajuntament a la Declaració per una Agenda Urbana de Catalunya per un model de desenvolupament urbà que sigui sostenible des de tres dimensions: la social, l’ambiental i l’econòmica.

Pel que fa a la situació catalana, s’ha aprovat una moció per a la no criminalització de l’independentisme que va comptar amb el suport de JuntsxSantCugat, ERC-MES i la CUP; l’abstenció del PSC; i el vot en contra de C’s. Les dues mocions de Cs, condemnar de la violència i el terrorisme en democràcia i incrementar la seguretat en els espais d’oci nocturns, han estat rebutjades. Una altra novetat ha estat la incorporació de Carles Brugarolas com a nou regidor de Junts per Sant Cugat.

Publicitat

Doggy's


El govern vol incrementar l’IBI per garantir “uns serveis de qualitat”

El govern local ha proposat en el ple d’octubre un increment del 2,9% d’IBI per les ordenances del 2020, i per tant aquest impost passaria del 0,513% al 0,528%. El tinent d’alcaldia d’Hisenda, Pere Soler, ha explicat que aquest increment afectarà poc als santcugatencs i serveix sobretot per garantir uns serveis de qualitat: “Hem d’incrementar els nostres ingressos per fer front a les despeses”. Per la seva banda Cs s’ha queixat de la mesura i assegura que “Sant Cugat ja té l’IBI més car de Catalunya”. La mesura s’ha aprovat provisionalment amb els vots de govern mentre que l’oposició ha votat en contra. Ara s’obre el període d’al·legacions.

El govern demana un préstec de 2 milions per Promusa

El ple ha aprovat que Promusa demani un préstec de 2 milions al BBVA. A la vegada s’ha aprovat una partida de 700.000 euros per a expropiacions, uns diners que provenen de la Sala Polivalent, un projecte que actualment està aturat.

L’amfiteatre dels Jardins del Vallès, un projecte sense consens

Un grup de veïns dels Jardins del Vallès van mostrar les seves discrepàncies respecte al projecte de l’amfiteatre assegurant que el parc arrossega des de fa 30 anys una sèrie de problemes i que amb l’amfiteatre encara s’agreujarà més. “Estem en contra de l’amfiteatre, no del projecte de millora del parc”, ha afirmat el representant dels veïns Víctor Ruiz, i ha sentenciat “si amplies l’aforament de l’amfiteatre sabem com acabarà i no se solucionaran els problemes”.

En aquest vídeo podeu veure el ple ordinari d’octubre íntegrament.

Deixa un comentari