El nou govern treballa per aconseguir un tribut metropolità favorable per als santcugatencs03/10/2019 – REDACCIÓ /

L’1 de gener d’aquest any els santcugatencs van començar a pagar menys per anar a Barcelona en tren. Des de principis d’any el municipi està dins de la Zona 1. Un benefici econòmic que implica un nou impost per als propietaris: el tribut metropolità.

El nou equip de govern municipal ha assegurat a través del seu Tinent d’Alcalde, Pere Soler, que treballa amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per aconseguir un impost favorable per als santcugatencs.

Publicitat

Roel Pizza


El tribut metropolità és un impost que gestiona l’AMB i que es calcula multiplicant el valor cadastral i el tipus impositiu fixat per aquest organisme metropolità.

La intenció del nou executiu local és que aquest tipus impositiu no sigui molt elevat, ja que les vivendes santcugatenques tenen un valor de cadastre elevat.

AMB-oficines
Fotografia d’arxiu de les oficines de l’AMB a Barcelona. Font: Viquipèdia.

A principis d’any, l’antic govern va obrir un contenciós administratiu amb l’AMB perquè no van arribar a un acord amb l’entitat, que el nou equip de govern ha aturat. Ara, el nou executiu és optimista i creu que l’impost no serà molt elevat a Sant Cugat.

Una part molt important d’aquest impost se’n va al transport i una altra part es destina a la conservació dels parcs i jardins.

Deixa un comentari