Dental Valles Banner

El Govern anuncia una línia de préstecs de fins a 1.000M EUR per garantir liquiditat i llocs de feina a 4.000 pimes12/03/2020 – REDACCIÓ/ACN /

Pla curt del president de la Generalitat, Quim Torra, en una roda de premsa. Foto: ACN

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que impulsarà una línia de préstecs de fins a 1.000 milions d’euros per ajudar les petites i mitjanes empreses a fer front als problemes derivats de la crisi del coronavirus, garantint la liquiditat i el màxim de llocs de treball.

A través d’avals de l’Institut Català de Finances (ICF) i Avalis, l’executiu assumirà el 75% del risc creditici dels crèdits que puguin oferir les entitats bancàries, segons ha explicat el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès. “És un pla de xoc per dotar de liquiditat immediata les empreses, que és el principal factor de risc”, ha dit Aragonès, recordant que cauen comandes però es mantenen costos fixes. La mesura pot ajudar unes 4.000 pimes, ha dit.

El número 061 gratuït

Les mesures del pla de xoc econòmic també inclouen que el número d’atenció sanitària, el 061, sigui gratuït i l’aprovació d’una moratòria fins al setembre de l’abonament de la taxa turística.

Publicitat

Roel Pizza


Deixa un comentari