Dental Valles Banner

El curs escolar començarà al setembre si es pot fer la preinscripció al maig, “si no haurà de començar una mica més tard”20/04/2020 – REDACCIÓ /ACN /

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha afirmat que els centres obriran al setembre per iniciar el pròxim curs però ha reconegut que no està clar quan podran començar la feina lectiva. “Si podem fer la preinscripció al maig, començaran a mitjans de setembre, si no la podem fer, i seria un desastre absolut, la part lectiva haurà de començar una mica més tard“, ha dit a Catalunya Ràdio.

Pel que fa a l’actual, no descarta poder tornar a les aules abans de juny, com tampoc que no es pugui fins al setembre. D’altra banda, Educació es posarà en contacte amb escoles que han plantejat als alumnes un pla de treball “excessiu”. La conselleria publicarà també aquest dilluns indicacions precises sobre formació professional i altres ensenyaments.

Bargalló ha explicat que Educació treballa en escenaris “molt diferents que van des d’un retorn a les aules al maig fins a no poder reobrir les escoles fins al setembre. En tot cas, ha insistit que el retorn “difícilment serà per a tothom el mateix dia” i que, es faci quan es faci, serà “esglaonat.

escoles-santcugat

Sobre l’educació a distància obligada pel confinament, Bargalló ha afirmat que aquells que pretenguin reproduir les classes presencials de manera telemàtica s’equivoquen i que s’han de plantejar els plans de treball tenint en compte les situacions dels alumnes i les famílies en confinament. En aquest sentit, ha assegurat que han detectat a través de la Inspecció tant centres públics com concertats amb plans de treball “excessius” i per això rebran “una comunicació oficial amb indicacions“.

Publicitat

Roel Pizza


En aquest sentit, ha explicat que aquest dilluns Educació publicarà unes “propostes definitives” sobre com treballar, seguir a l’alumne i fer l’avaluació final. En aquest darrer aspecte, ha assegurat que “cap alumne podrà treure un l’avaluació final qualificacions inferiors a les que ha tret en les dues primeres“.


Deixa un comentari