Dental Valles Banner

El CDR Sant Cugat denunciarà les “incoherències i retrocesos” del nou govern d’esquerres21/06/2019 – REDACCIÓ /

El Grup de Treball del Comitè en Defensa de la República (CDR) de Sant Cugat va emetre aquest dijous a la nit un comunicat per valorar el nou pacte de govern a la ciutat. D’entrada aproven que s’hagi trencat amb la mala praxi de convergència a la ciutat, però critiquen les formes de com s’ha dut el pacte i les renúncies que implica. Acaben el comunicat avisant que “seguiran d’aprop la feina del nou govern” i no els “tremolarà el pols” a l’hora d’assenyalar i fer front a les incoherències i retrocesos que comporti”.

Després de considerar necessari trencar “el model d’smart city amb preus de lloguer inaccessibles” i “un model de ciutat basat en el caciquisme i en unes majories de l’antiga convergència”, es mostren crítics amb “la manera en què s’ha dut a terme” i amb les “renúncies que comporta”.

A més, en el comunicat s’hi pot llegir també que el pacte d’investidura de Sant Cugat es pot interpretar com “la culminació de la nova estratègia” dels partits independentistes “té més a veure en la desmobilització” que en  “la defensa dels drets polítics i socials del país” i de deixar enrere “fer valer el resultat de l’1 d’octubre de 2017”. En aquest sentit, critica també Junts per Sant Cugat per “oferir fins l’últim moment la possibilitat de pactar amb el PSC amb l’única voluntat de perpetuar-se en el poder”.

Precisament, sobre el PSC comenta que “el PSC d’avui és el mateix que fa uns mesos exigíem que sortís del govern municipal pel seu suport al 155 i que és el carceller de 9 presos polítics”.

Per últim, a l’escrit publicat a les xarxes socials, el CDR de Sant Cugat reflexiona sobre la necessitat d’un “diàleg i un consens ampli amb totes les entitats que participen de la vida cultural, associativa i política de poble”  i critiquen que “un pacte cuinat exclusivament als despatxos queda lluny de la possibilitat de debatre per prendre decisions col·lectives”. I el CDR va més enllà de la denúncia del pacte i el relaciona amb els incidents del ple. Afirma que “aquestes pràctiques van poder fomentar les lamentables actituds que vam viure al ple d’investidura del passat dissabte 15″.

El CDR Sant Cugat és un moviment de persones que parteix dels CDRs de Catalunya nascuts l’any 2017 per facilitar la celebració del refèrendum de l’1 d’octubre arran de la seva suspensió per part del Tribunal Suprem. Després de les votacions de l’1 d’octubre, l’objectiu dels CDR és la lluita perquè es respecti el resultat i per la proclamació de la República catalana.

Deixa un comentari