Promo banner TVSC

El 21è Cros de Sant Cugat tindrà 12.000 envasos menys


04/11/2019 – REDACCIÓ /

El 21è Cros Ciutat de Sant Cugat vol continuar reduint la petjada ambiental. Per aquest motiu, el proper 10 de novembre, es posen en marxa diverses iniciatives per disminuir els residus que genera aquest esdeveniment esportiu i per fomentar la mobilitat sostenible. Una de les principals novetats serà la reducció de més de 12.000 envasos.

cros-santcugat
Fotografia d’arxiu de l’Ajuntament

A la present edició, es repartiran als atletes gots compostables que s’ompliran amb aigua i begudes isotòniques servides en ampolles grans (750 aprox). Això permetrà estalviar: 4.100 ampolles de plàstic d’aigua, 4.100 ampolles de suc i 4.100 llaunes de begudes.

A banda d’aquesta iniciativa, s’instal·laran també quatre mòduls de quatre fonts que SOREA posarà especialment per l’acte.

A més, un equip d’emergència climàtica farà un seguiment de la petjada ambiental del Cros. L’equip comptarà amb la col·laboració de membres dels Fridays For Future que faran enquestes mediambientals i activitats de sensibilització. Les dades recollides s’avaluaran per definir noves propostes i millorar l’impacte ambiental de cara a edicions posteriors.

Publicitat Dental Valles Banner

Aquestes mesures s’afegeixen a les que es van implementar en edicions anteriors com el reforç de contenidors de reciclatge per separar els residus, la reducció dels flyers amb l’obertura d’inscripcions online, aparcaments de bicicletes i patinets, un pàrquing dissuasori a l’avinguda de Roquetes i premis i medalles de fusta, entre d’altres.

Les inscripcions per participar al Cros es poden fer fins al 5 de novembre a les diferents escoles de la ciutat, a les oficines de l’OMET i a través del web www.omet.santcugat.cat

Deixa un comentari