Continua la incògnita sobre qui serà la propera alcaldessa de Sant Cugat12/06/2019 – REDACCIÓ /

El proper dissabte 15 de juny està convocat el ple extraordinari d’on ha de sortir la propera alcaldessa de la ciutat. A dia d’avui encara és una incògnita si Carmela Fortuny continuarà exercint com a cap de govern municipal o si les forces d’esquerra s’alinearan per donar suport una proposta alternativa que encapçalaria Mireia Ingla, alcaldable per ERC-MÉS.

sala-de-plens-santcutgat
Foto de l’ajuntament

Les passades eleccions municipals del 26 de maig van deixar un escenari obert. Junts Per Sant Cugat, amb 9 regidors, va guanyar els comicis, però amb només tres regidors més que ERC-MES, la segona força més votada. Això ofereix la possibilitat que el partit que lidera Mireia Ingla pugui triar entre pactar amb Junts Per Sant Cugat i apostar pel continuïsme o pel canvi i pactar amb el PSC i la CUP.

Els partits porten ja més de dues setmanes dialogant però encara no s’ha fet públic cap acord. La cap de llista d’ERC a Sant Cugat, Mireia Ingla, va manifestar fa unes dies al plató de Televisió Sant Cugat el seu desig de liderar el govern de la ciutat però va deixar clar que serà l’assemblea local del partit qui pendra la decisió final sobre qualsevol possible pacte.

La número 2 de la llista de la CUP PC, Lourdes Llorente, també va manifestat al plató de Televisió Sant Cugat el seu desig de canvi al govern de la ciutat.

Publicitat

Per la seva banda, el candidat del PSC, Pere Soler, va dir a l’entrevista de TV Sant Cugat que la seva formació obeïrà a una necessitat local i no faran de Sant Cugat una moneda de canvi per pactes extra-municipals.

Per la seva part, Ciutadans ha confirmat a TV Sant Cugat que al ple d’investidura es votaran a si mateixos. Aldo Ciprian ha afirmat que Sant Cugat necessita un canvi de govern però que amb els seus 3 regidors no poden influir en cap pacte de govern.

Per part de Junts per Sant Cugat, des d’abans de conèixer el resultats la seva alcaldable ja havia afirmat que el seu pacte natural era amb ERC. Així ho va manifestar al debat previ a les eleccions organitzat per aquesta casa.

Els partits tenen temps fins al proper 15 de juny per a anunciar possibles acords i si no ho fan públic haurem d’esperar fins al mateix dia del ple d’investidura per a saber qui serà la futura alcaldessa de la ciutat. Recordem que si no s’arriba a un pacte de 13 o més regidors, l’alcaldessa serà la candidata de la llista més votada.

Deixa un comentari