Dental Valles Banner

CGT Vallès denuncia que els repartidors de Correus no tenen el material de prevenció per evitar el contagi per coronavirus24/03/2020 – REDACCIÓ /

La secció del Vallès del sindicat CGT ha denunciat amb aquest vídeo-denúncia que els treballadors de Correus “no tenen el material de prevenció” necessari per evitar el contagi per coronavirus i ha assegurat que el personal està “obligat a anar casa per casa posant en perill a tota la població”. Aquesta acció s’afegeix a la campanya que està duent a terme el sindicat per demanar el tancament de Correus pel coronavirus, inclòs el servei que presta aquesta empresa pública a Sant Cugat, amb l’excepció dels serveis essencials.

Imatge de la sucursal principal de Correus a Sant Cugat

El sindicat va presentar una denúncia a la Inspecció de Treball sol·licitant aquest tancament en ple estat d’alarma.

La CGT ha assegurat que els repartidors de la companyia reben “amenaces” per part dels seus caps que “estan obligant” el personal a sortir al carrer “sense totes les mesures de prevenció necessàries” amb el consegüent risc de propagació del virus. Per això, insten a l’aplicació immediata de l’article 21 de la llei de prevenció de riscos laborals que preveu el tancament immediat de l’activitat per risc greu i imminent per la salut dels treballadors.

Aquesta petició la va fer pública el sindicat el passat divendres 20 de març, quan va anunciar la mort d’una treballadora de Correus de 51 anys de la Pobla de Claramunt infectada pel covid-19.

Publicitat

Taula Tercer Sector


Entre el personal de l’empresa pública hi ha 199 casos positius de coronavirus i 685 persones confinades.

A Catalunya, hi ha casos reconeguts a set centres de Correus a Barcelona i a vint seus més de la demarcació com l’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Sant Joan de Vilatorrada, Esparreguera, Sitges, Vilanova i la Geltrú i també a la nostra ciutat, Sant Cugat del Vallès.

Deixa un comentari