Dental Valles Banner

Cau el sistema informàtic de les farmàcies i no poden continuar dispensant mascaretes20/04/2020 – REDACCIÓ /ACN /

El sistema informàtic de recepta electrònica ha col·lapsat i això està impossibilitant que les farmàcies continuïn amb l’entrega de mascaretes, i també de medicaments, segons ha explicat el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona a l’ACN. En una hora s’han dispensat fins a 100.000 mascaretes, que s’han de sumar a les dispensacions habituals de medicaments d’un dilluns, que acostuma a ser un dels dies de més feina. Aquest nombre elevat de dispensacions ha sobrecarregat el sistema, que caigut i s’està a l’espera que torni a estar operatiu. Des del Col·legi de Farmacèutics han insistit que només s’acostin a les farmàcies a recollir les mascaretes les persones que no en tinguin i realment les necessitin.

Cada farmàcia de Sant Cugat disposa des de dilluns 450 unitats. La primera mascareta serà de franc amb la targeta sanitària i, si se’n demana una segona, s’haurà de pagar a 76 cèntims. Són mascaretes quirúrgiques de tipus II amb una capacitat de filtre superior al 98% i reutilitzables. La previsió és distribuir fins a 14 milions de mascaretes a tot Catalunya.

farmacia-ruiz-bustillo-faltamascaretes

Aquest dilluns era el primer dia d’entrega de les mascaretes als ciutadans. Aquests han d’anar a les farmàcies per adquirir-les amb la seva targeta sanitària, a través del sistema de recepta electrònica. D’aquesta manera, els farmacèutics han de portar un control informàtic de totes les que es reparteixin i la Generalitat les anirà reposant a mesura que es vagin esgotant.


Publicitat

Taula Tercer Sector


Deixa un comentari