Dental Valles Banner

Avís preventiu per contaminació atmosfèrica a Sant Cugat27/02/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dimarts el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a Sant Cugat i a 39 municipis més de Barcelona. El motiu és que aquest dilluns es va superar el límit diari de les partícules en suspensió. Per això, la Generalitat recomana a la ciutadania prioritzar els desplaçaments a peu o en bicicleta, així com l’ús del transport públic i suggereix evitar els vehicles privats.

contaminacio-atmosferica-santcugat
Foto d’arxiu de l’ANC a la ronda de Dalt

Per evitar un episodi ambiental, ja s’indica això als panels lluminosos dels principals eixos viaris. També s’ha activat el protocol per informar a la ciutadania i s’ha notificat a les activitats industrials i obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos en aquests casos. Alhora, s’ha recomanat als municipis que s’aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents.

L’objectiu de la mesura és reduir les emissions contaminants incrementades aquesta setmana per l’augment de la mobilitat associada al Mobile World Congress, la pols sahariana i la persistència de l’anticicló, que dificulta la dispersió de les partícules.

L’avís preventiu activat aquest dimarts és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental. En els casos d’episodi ambiental s’activa el protocol que preveu restriccions de trànsit.

Publicitat

Taula Tercer Sector


Per reduir la contaminació, la Generalitat, a banda de l’ús del transport públic, recomana també utilitzar el cotxe compartit, realitzar una conducció eficient i utilitzar el vehicle que tingui les emissions més baixes, regular la climatització de les llars i assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions amb combustibles fòssils.

Deixa un comentari