Dental Valles Banner

91 morts per coronavirus en residències de gent gran a Sant Cugat22/04/2020 – REDACCIÓ /

Un total de 91 persones han mort en residències de gent gran de la ciutat per coronavirus d’ençà que es va decretar l’estat d’alarma. El dimarts de la setmana passada havien mort 58 persones. Pel que fa a les persones aïllades, el consistori encara no té les dades actualitzades. A Sant Cugat hi ha 16 residències i més de 1.000 residents.

91 santcugatencs han perdut la vida a causa del coronavirus a les residències de gent gran

“La situació a les residències de gent gran de la ciutat està controlada”

Actualment, les residències, tant per gent gran com per persones amb discapacitat, “tenen tot el material que necessiten” i per tant ” la situació està controlada, gràcies al CAP de Sant Cugat“, va afirmar l’alcaldessa Mireia Ingla la setmana passada. El consistori és l’encarregat de netejar i desinfectar les residències, així com de subministrar càtering aquelles que hagin hagut de tancar la cuina.

Ingla també va desmentir que l’UME (Unitat Militar d’Emergències) de l’exèrcit espanyol estigui fent tasques de desinfecció a les residències de Sant Cugat, però ha explicat que l’UME sí que va rebre la petició d’una residència privada de Sant Cugat perquè la central del centre va fer una demanda a l’exèrcit però el consistori santcugatenc no va tenir res a veure. Referint-se al vídeo que circula per les xarxes on es veuen vehicles de l’exèrcit espanyol circulant pels carrers de la ciutat el passat 27 de març, ha assegurat que “devien anar a un altre lloc”.

L’Ajuntament també ha obert un canal d’informació entre la gent gran de les residències i els seus familiars. Per aquest motiu han ofert dos dispositius electrònics a les residències amb l’objectiu de connectar els residents amb les seves famílies. A la vegada el consistori continuarà comprant material de seguretat per les residències i oferint la seva ajuda: “Hem realitzat totes les ajudes possibles. Coses que un ajuntament mai hagués pensat fer“.

Publicitat

Banc de Sang >


Nous operatius per a la gent gran

El consistori vol iniciar un nou operatiu per traslladar a personal de les residències a hotels. A més, l’alcaldessa ha explicat que tenen un operatiu preparat, a petició del departament de Salut, per si fes falta traslladar a persones grans contagiades fora de les residències, tot i que Ingla ha assegurat que “de moment no fa falta“.

L’Ajuntament i les residències tenen un contacte setmanal per analitzar i desplegar les mesures que es puguin plantejar.

Desifecció de les residències de gent gran de Sant Cugat per part de l’empresa privada Anticimex


Deixa un comentari