100 dies per reordenar i començar a governar24/09/2019 – Josep lluís Silva/

Aquest dilluns l’alcaldessa Mireia Ingla ha convocat una roda de premsa per fer balanç dels 100 dies al càrrec i ha anunciat un nou ordre en la gestió interna de l’Ajuntament, necessari per engegar el programa de govern.

100dies4
Pere Soler, Mireia Ingla i Núria Gibert, durant la roda de premsa

Des d’avui la direcció tècnica de l’Ajuntament consisteix en una coordinació general, acompanyada de set direccions d’àmbit d’Economia; Mobilitat; Urbanisme; Cultura; i Esports; Serveis Socials; Participació i Serveis Urbans.

També s’ha explicat que es reforçarà l’àrea de contractació, la de serveis jurídics i la de tecnologia per tal d’agilitzar els tràmits i licitacions dels projectes en curs i els del nou mandat.

A més, s’ha dit que l’objectiu ara és activar les inversions pendents d’executar, regularitzar les contractacions que no compleixin la Llei de Contractes, cobrir les vacants de personal, refer els Plans Estratègics caducats i elaborar el pressupost i el pla de mandat.

Publicitat

Canvis organitzatius

El nou equip de govern ha eliminat la gerència, que fins ara ocupava Carme Oliver. El nou coordinador general de l’Ajuntament, Ferran Villaseñor, és el màxim responsable de l’organització del consistori.

El director de seguretat, Jaume González, abandonarà les funcions i les seves funcions les farà un comandament de la Policia Local, que encara no s’ha especificat.

El gerent de Promusa Lluís Hosta serà substituït, de la mateixa manera que la resta del consell d’administració, que es va constituïr el dilluns 16 de setembre.

Respecte a la resta de la plantilla de l’Ajuntament, el nou govern treballa per cobrir les vacants per garantir una bona atenció ciutadana i millorar les condicions laborals del personal de Casa Mònaco (Serveis Socials i Parcs i Jardins) i reformar el local de la brigada d’obres amb la construcció de noves dependències municipals.

A més, es dotarà al consistori dels recursos humans i tecnològics per portar al dia la contractació, per evitar repetir els fets investigats per la fiscalia. El nou equip de govern elaborarà un nou Pla d’Acció per a la Millora del Control Intern.

Augment de l’execució del volum d’inversió

El govern treballa per agilitzar els processos per executar les inversions previstes. Amb data de 30 de juny, hi ha 40 milions d’euros (15 milions del 2019 i 25 d’exercicis anteriors) de projectes no finalitzats, dels quals només s’han executat 8 milions (un 20%).  Aquest paquet d’inversions correspon a les àrees d’Urbanisme, Educació, Serveis Urbans i Esports.

Obert el diàleg amb bancs per reduir el deute

El nou equip de govern també ha recordat que en aquests mesos han obert el diàleg amb les entitats bancàries per reduir el deute. Una renegociació del deute que ja es preveia en els pressupostos del 2019 i que podria suposar un estalvi de 4 milions d’euros.

Primeres gestions del nou govern

  1. Donar resposta a la carta d’Endesa exigint el pagament dels rebuts de la llum per no tallar el subministrament a 158 famílies.
  2. Preservar les quatre sales dels Cinemes Sant Cugat, aturant les obres de la Sala Polivalent.
  3. L’adjudicació dels treballs de la coberta de la pista d’hoquei de Jaume Tubau.
  4. La reparació del parquet del PAV-II arran de les fortes pluges.
  5. La recepció del projecte de l’escola La Mirada. S’està revisant per aprovar-lo en Junta de Govern i licitar obres.
  6. Les accions per solucionar els problemes del Camí del Crist Treballador
  7. L’expropiació d’un local al carrer Orient per a les entitats de malalties neurològiques, acomplint el mandat dels pressupostos participatius.

En les properes setmanes el govern constituirà els Consells de Barri i convocarà la Taula d’habitatge i la Taula de la Mobilitat. També tindrà a punt el Pla d’Actuació Municipal (PAM).

Deixa un comentari