Televisió Sant Cugat en directe

El nostre objectiu

Televisió Sant Cugat te com a objectiu principal apropar l’actualitat local a la ciutadania amb rigor, claredat, transparència i vocació de servei. La nostra prioritat és fer informació de proximitat de diversos àmbits, és a dir, social, política, cultural, esportiva, etc., sense oblidar mai el valor que es mereix aquest tipus d’informació i el paper que té en la nostra … llegir més…

Cuina de prop

El programa de cuina de Televisió de Sant Cugat canvia de format i es renova per dintre i per fora per assolir el 200 programes amb la mateixa il·lusió del primer dia. Si sou cuiners professionals o amateurs i us agradaria participar feu-nos arribar la vostra proposta a tvsantcugat@gmail.com

 

El Paga-li, Joan de l’any 1908.

El dia 29 de juny, se celebrava la festa patronal de la nostra parròquia, en honor a Sant Pere Apòstol. I a la sortida de Missa de les dotze es ballava el tradicional “Paga-li, Joan” a la plaça dels Monjos (actualment plaça d’Octavià). La fotografia està tirada des de la mateixa plaça i podem veure l’entrada de l’actual Oficina de Turisme i els balcons de la casa abacial.

llegir més…

Els calaixos dels records

Aquests dies es comenta que per fi tindrem a Sant Cugat una casa museu dedicada al còmic. Notícia que per cert no és nova.  Fa anys que de tant en tant surt a la llum i treu el cap com si fos una marmota.

Aquest cop, això del museu del còmic sembla que va de debò.  Si més no, donem una ullada a la pancarta  que penja de la façana de l’antiga seu de l’Ateneu, a la plaça Pep Ventura, el que hi diu no deixa dubtes: “Futur museu del còmic” queden clares, doncs, les intencions.  

llegir més…

El julivert

L’origen del  julivert es troba en la zona del mar Mediterrani, aquí a la nostra terra creix com una planta  subespontània, en zones fresques al costat de parets i roques;  a Grècia i a l’illa de Sardenya es troba com una planta silvestre i també en àrees temperades d’Amèrica, en realitat pot viure quasi  a  tot arreu  i  fins i tot en condicions de sequera.

llegir més…

«La cultura popular m’enamora»


Eva Tataret,
membre de la junta de la Coordinadora d’Entremesos

Un dels temes dels quals m’agrada més parlar, llegir, escoltar, veure i viure en primera persona és, sense cap dubte, la cultura popular.

Me’n vaig enamorar quan vaig arribar a Sant Cugat ara ja fa 12 anys. A poc a poc. Primer crec que va ser l’aplec de Sant Medir. Em vaig trobar amb quatre nens, un d’ells encara en cotxet, fent el camí cap a l’ermita. Veure els gegants plantats a Can Borrell va ser una imatge que no oblidaré mai. Cada any, quan els plantem allà i un munt de canalla, i no tan canalla, s’hi acosta, se’m dibuixa un somriure com el primer cop. Ara ja fa anys que pujo amb els gegants i els companys de la colla gegantera.

llegir més…

El vessant més personal de Carmela Fortuny, l’alcaldessa “rockera”

“República o preservar Torre Negra? Crec que serà més immediat Torre Negra i mentrestant fem república”

Des del 7 de juny Carmela Fortuny és la nova alcaldessa en substitució de Mercè Conesa, qui marxa del consistori per presidir el Port de Barcelona. Fortuny (1968) va entrar a la política de la mà de l’exalcalde Lluís Recoder fa 11 anys. En el moment de realitzar aquesta entrevista feia 5 dies que s’havia incorporat com a batlle i no podia dissimular la seva alegria i il·lusió, tot i que explicava que “són dies molt intensos“. Conesa va proposar a Fortuny capitanejar el consistori en un dinar: “A ningú se li escapa que estic molt feliç que Mercè Conesa m’hagi escollit per ser la segona dona alcaldessa de la ciutat. Hem de reivindicar el paper de la dona a la política“.

llegir més…

Pep Codó, l’home que murmura a les pedres

“Un cop està l’escultura
col·locada a lloc, m’agafa
com una espècie de pudor i estic
un temps sense mirar-ho”

L ’escultor santcugatenc Pep Codó i Masana (Sant Cugat, 1946) treballa en un entorn privilegiat. Des del 1993, el seu estudi es troba al bell mig de la Floresta amb unes vistes a la serra de Collserola immillorables. Allà aconsegueix donar vida i veu a un material aparentment “simple” com la pedra. Escultures mítiques de la nostra ciutat com els Caps del Teatre Auditori o la Rosa dels Vents del Turó de Can Mates són obres realitzades per Codó.

llegir més…